• Waterpolo

 • Waterpolo wordt gespeeld met 7 tegen 7 spelers die in het water van elkaar te onderscheiden zijn door een blauwe of witte cap. De keeper draagt een rode cap. Het is een soort handbal in het water. Als je zwemmen leuk vindt en daarnaast enthousiast bent over balsporten dan is waterpolo voor jou waarschijnlijk een uitdaging.

  Waterpolo heeft soms de naam gemeen te zijn. Dit is niet het geval! Het is zeker een zware sport en natuurlijk is er ook wel fysiek contact in het water, maar altijd is er sprake van respect tussen tegenstanders en wordt er fair gespeeld binnen de regels. Blessures komen dan ook zelden tot niet vaak voor.

  Je kunt met waterpolo beginnen vanaf je 6e jaar. Je begint dan in de sterrenplan groep. Twee keer in de week ga je dan samen met enthousiaste trainers bezig met beter leren zwemmen en de eerste stappen van het waterpolo.

  Binnen EZC bestaat de mogelijkheid deze mooie sport te beoefenen op verschillende niveaus. Bij onze club kan er op recreatief of prestatieniveau worden gespeeld. Ons eerste heren team speelt in de 2e klasse bond en ons 1e dames team speelt in de 1e klasse Bond. Met 4 damesteams heeft EZC een van de grootste damesafdelingen van Nederland. Daarnaast hebben wij van elke leeftijdscategorie een jeugdteam. Hierdoor is er voor iedereen, van jong tot oud(er) een geschikt team binnen EZC!

  Uitgangspunt is altijd: Plezier in het spel en plezier met elkaar. Wil je meer weten over waterpolo of wil je een keer een wedstrijd bekijken of een training bijwonen/uitproberen, stuur dan een mail aan leden@ezc-online.nl.

 •  

  Als fysiotherapie-partner van EZC begeleiden en ondersteunen we jullie zowel preventief als bij acute klachten. 

  www.fysiotherapieterhorst.nl/